O picanterie in ritualul de dimineata

O picanterie in ritualul de dimineata Slide 1
O picanterie in ritualul de dimineata Slide 2
O picanterie in ritualul de dimineata Slide 3

Cel mai vechi sistem de medicina din lume, Ayurveda, recomanda sa-ti cureti limba in fiecare dimineata

E dimineata. Deschizi ochii. Privesti spre geam. :). Te gandesti ca astazi ceva fabulous are sa se intample. Ridici usor bratele si-ti intinzi spatele. Ca sa-ti dregi vocea repeta pur si simplu in fiecare dimineata : Ce zi este astazi ? E astazi ! Ziua mea preferata.. in fiecare zi ma renasc, ceea ce fac astazi este ce conteaza mai mult pe lume ! Viata se traieste pe zile, nu pe ani!

Apoi, daca esti ca mine, te vei indrepta catre baie, te vei clati pe fata cu apa calda (inca nu am ajuns sa iubesc apa rece pe chip, dimineata), te vei spala pe dinti si iti vei curata limba.

Cel mai vechi sistem de medicina din lume, Ayurveda, recomanda sa-ti observi limba in fiecare dimineata pentru a avea o idee despre starea ta generala de sanatate. Asa ca daca tot stai in fata oglinzii, scoate limba. Ce culoare are? Rosu inchis sau roz deschis, poate chiar galbuie.. Nuanta limbii tale este un indicator al nivelului de inflamatie din corp in acel moment. Cu cat culoarea este mai inchisa sau deschisa, cu atat este mai indicat sa iti schimbi dieta sau obiceiurile alimentare, mai ales daca observi aceeasi nuanta in fiecare zi. Ideal, culoarea unei limbi care graieste intr-un corp bine hranit este roz deschis. De asemenea, observa stratul de depuneri de pe limba, pentru a-ti da seama cat de bine ai digerat mancarea de ieri. Daca stratul de depuneri este semnificativ, mananca astazi mai putin si mai sanatos.

Cand dormim, sistemul nostru digestiv ramane treaz, depunand toxinele din corp pe suprafata limbii noastre. Daca nu inlaturam aceste toxine, ele vor fi reabsorbite in corp, incetinind sistemul imunitar, cauzand probleme tractului respirator si nu in ultimul rand provocand afectiuni digestive.

Cercetarile in domeniul igienei dentare au demonstrat ca prin curatarea limbii poti elimina pana la 500 de diferite tipuri de bacterii. De asemenea, resturi de mancare, ciuperci (Candida, spre exemplu), celule moarte de pe suprafata limbii. Studiile au aratat ca bacteriile de pe limba sunt responsabile pentru 80 pana la 95 la suta dintre cazurile de halitoza (respiratie urat mirositoare).

Cum curatam ?

1. Plaseaza dispozitivul de curatare a limbii in fundul gurii, apasand cu presiune si trage spre exterior.

2. Apoi clateste aparatul. Repeata de 7-10 ori, pana cand aparatul ramane curat. Asigura te ca ai curatat toata suprafata limbii, nu doar centrul acesteia.

Nu este indicat sa folosesti periuta de dinti pentru curatarea limbii. De obicei are efectul opus curatarii. Daca nu ai un aparat de curatare a limbii, poti sa il inlocuiesti cu o lingurita de metal. Cu lateralul acesteia executa aceeasi miscare de mai sus.

In timp ce treci prin aceste ritualui, nu te juca cu telefonul sau te stresa in legatura cu activitatile ce urmeaza. In schimb, gaseste cat mai multe lucruri pentru care esti recunoscatoare in acesta dimineata. Este foarte usor sa creezi un nou obicei daca il alaturi unei activitati deja prezente pe lista. Recunostinta te va face insa sa :), asa ca ai grija sa nu-ti ranesti gingiile.

 

 

 

Surse:

http://news.stanford.edu/news/1999/december8/mouth-128.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Tongue_cleaner
http://www.wikihow.com/Clean-Your-Tongue-Properly
http://health.howstuffworks.com/wellness/oral-care/products/tongue-scrapers-really-help.htm http://www.livestrong.com/article/39271-side-effects-tongue-brushes/

Sursa imagine:

http://cinnamongrand-blog.tumblr.com/post/32991099350/as-the-world-spice-festival-gets-underway-the

email

(24 Posts)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *