De ziua mea, fac un cadou

De ziua mea, fac un cadou Slide 1
De ziua mea, fac un cadou Slide 2
De ziua mea, fac un cadou Slide 3
De ziua mea, fac un cadou Slide 4
De ziua mea, fac un cadou Slide 5
De ziua mea, fac un cadou Slide 6

De ziua mea, fac un cadou!

– Doneaza de ziua ta –

 

 

Aniversarile sau sarbatorile sunt momente in care ne simtim speciali, unici, iubiti, rasfatati. Ne viziteaza persoane dragi, primim telefoane de la prieteni cu care n-am vorbit de mult, ne scriu cunostinte, fosti colegi de scoala sau birou, deci realizam multe conexiuni emotionale. Practic, 🙂 pe toata durata zilei, poate si mai mult.

Special, am omis o parte importanta: cadourile. Te fac sa te simti atât de bine, fie ca le alegi tu sau ca esti surprins, orice ar fi este atât de bine primit. Aceasta bucurie se amplifica daca din ceea ce primesti, oferi si altora. Scopul este sa dai mai departe, sub orice forma

Sarbatorirea zilei de nastere isi are originea in mitologie si magie. Oferirea cadourilor este un obicei asociat cu ofrandele primite de zeii pagani cu ocazia aniversarii lor. In Grecia Antica, de exemplu, pentru a venera zeita lunii, Artemis, grecii pregateau ofrande si faceau prajituri rotunde pe care le decorau adesea cu lumânari. Acestea simbolizau stralucirea fascinanta a lunii.

Cu timpul, oamenii au preluat si raspândit acest obicei de sarbatorire a zilei de nastere, astazi fiind una dintre cele mai raspândite traditii la nivel global.

Motivul pentru care acest obicei se propaga este lesne de inteles, doar stii ce sentimente minunate trezeste in tine primirea unui cadou pe care ti-l doreai de multa vreme. Mai ales daca esti luat prin surprindere! Gândeste-te acum cata bucurie ai sa resimti când vei oferi cuiva din ceea ce ai primit tu. Poate fi un cadou catre un prieten, o donatie sub forma de haine, alimente catre o familie nevoiasa, un gest de caritate catre o organizatie non-profit, o actiune de voluntariat sau un ajutor de orice fel oferit unui strain. Tu alegi!

O idee la indemâna este sa intri pe unul dintre site urile de mai jos (1), sau altele asemenea lor si sa iti alegi o cauza aproape de inima ta pe care sa o sprijini. Poti posta apoi evenimentul pe Facebook si sa-ti inviti prietenii sa faca la fel.

Iarasi, foarte usor este sa rogi invitatii ca in loc sa iti ofere cadouri, sa strânga alimente, haine sau bani, pe care tu apoi sa le dai mai departe.

Multi oameni asociaza facerea de bine neconditionata cu extazul, altii marturisesc ca ii ajuta sa realizeze cat de norocosi sunt. Cand ii ajuti pe altii, iti indrepti atentia spre alte probleme in afara de ale tale si asa capeti o viziune de ansamblu, nemultumirile tale devenind neinsemnate. Deci aprinde lumânarile si pune-ti o dorinta pentru altcineva!

O data ce descoperi diferenta pe care o poti aduce in viata cuiva, a-i ajuta pe altii va deveni o rutina care poate crea cea mai placuta dependenta. 🙂 unui copil sau al unei persoane recunoscatoare este cel mai frumos cadou pe care il poti primi de ziua ta.

 

 

 

  1. https://www.justgiving.com

https://www.charitywater.org/birthdays

Sursa foto: https://www.firstteam.com/blog/how-first-team-is-giving-back-this-holiday-season.html

https://ro.pinterest.com/pin/436497388866959448/

http://www.playbuzz.com/mayinfinity10/are-you-an-empath

 

 

 

 

email

(24 Posts)

One thought on “De ziua mea, fac un cadou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *